Vangede station fra 1908 eller 1938?

af Leif Jørgensen @, København Ø., fredag 16. oktober, 2020, 23:12 (15 dage siden) @ Jørgen Pagh Jensen

Wikipedias oplysninger stammer fra Erik V. Pedersens side om Slangerupbanen:

Heller ikke Vangede station var med fra begyndelsen, hvilket næsten fremgår af stationsbygningens byggestil. Holdeplads Vangede erstattedes i 1938 af den viste rødstensbygning (også tegnet af o.ark. Heinr. Wenck) og holdepladsen opgraderedes til station.

Var Vangede den sidst opførte station, blev den til gengæld også den første, der måtte lade livet på elektrifiseringens alter. Efter at man i et par år havde arbejdet på den kommende S-togsstation på den anden side af broen for Vangedevej, kunne man i 1968 tage den nye station i brug, og straks efter rive den gamle stationsbygning ned.

Det kan i øvrigt oplyses, at Heinrich Wenck gik af som DSB's overarkitekt i 1921 og døde i 1936. Men det udelukker selvfølgelig ikke, at man kan have genbrugt ældre tegninger.

Med venlige hilsner
Leif Jørgensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Siemens Desiro / DSB litra MQ indsættes i drift
Siemens Desiro / DSB litra MQ indsættes i drift
Læs i denne artikel om forhistorien, bygningen, godkendelsen og ibrugtagningen af nye Siemens Desiro togsæt til DSB i 2002. Tekst og billeder er af DSB´s projektleder for litra MQ Hans Werner Hansen. Læs artiklen 

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen