Vangede station fra 1908 eller 1938?

af Steffen Dresler @, søndag 18. oktober, 2020, 18:27 (12 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Godaften til alle

Da nu den gamle stationsplads med Vangede station (den nedrevne) ligger næsten indenfor min løberute, besluttede jeg mig for at tage derhen bagefter og tage nogle foto til tråden her, da jeg fået lungerne anbragt på deres plads og taget et bad.

Der findes ikke noget mere ud over en asfalteret plads på størrelse med en håndboldbane+ og i forlængelse deraf en lille tarm/vej på et par og 30 meter langs banehegnet mod Buddinge. På ca. det gamle stationsbygningsareal står nu to træelement bygninger opført jf. ”de lokale” omkring 70´erne. Den ene var for spejdere og den anden er nu Gentofte Billard Klub (GBK).

Da jeg nu gik rundt på pladsen, lågen åben, og fotograferede, måtte jeg jo lige hellere fortælles de gode GBK`er hvad jeg lavede. Der er normalt ingen adgang til pladsen. Dette afstedkom, at nogle af ”de gamle” der havde boet eller kendte til området af ”nogle” (Vangede vennerne eller på Gentofte kommune) havde fået at vide, at stationen var blevet opført i 1930´erne hvilket alle svor på var rigtigt med hånden på ”Køen og kuglen”. Jeg viste vores tråd, intet ændrede det og som en egentligt ganske rigtigt sagde, ”at det kan da godt være at tegningen er konstrueret i 1906, men det betyder jo ikke at bygningen er opført lige deromkring eller meget senere”! Og hvor har vi i tråden anført med KILDE at bygningen er OPFØRT i 1908. Jeg ved godt at UTJ med henvisning til bl.a. Bedre Byggeskik og 1908 Jernbaneloven angiver året 1908. Og det lyder da også mest sandsynligt!

Grunden til jeg spørger her er at en af kilderne i tråden, her bl.a. Thomassen, desværre har fyret nogle bemærkninger/antagelser af i sit skriveri med fejl, der så er blevet taget som ”sandheden” og videreført uden at nogen har kontrolleret rigtigheden deraf. Når jeg nu selv bor i et glashus skal jeg jo være forsigtig med en sådan udtalelse! Men hvor har vi et skrift/kilde/henvisning, hvor vi med sikkerhed kan læse at bygningen er opført i 1908? Har jeg overset et og andet, eller må vi konkludere, ”at bygningen med stor sikkerhed er opført i 1908”?

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Herunder billeder af pladsen/området pr. 18-10-2020.
[image][image][image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Godstrafik pr jernbane i 1990
Godstrafik pr jernbane i 1990
I hæftet "Transportbranchen i Danmark Juli 1990" udgivet af JB Business Information, har vi fundet dette kapitel om godstransport pr jernbane som måske kan interessere en større kreds. Teksten er skrevet 10 år før DSB opgav godstransport i Danmark.
 Læs artiklen 
3 flyttefirma tilbud
3 flyttefirma tilbud
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen