Avatar

Overkørsel 60a og 61a Blåhøj-Drantum

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 26/10 2020, 08:27 (1249 dage siden) @ Winther

Nej det er hvor banen krydser Skærlund mosevej, øst for Blåhøj
De to steder ser ens ud og begge steder er vejen rettet ud.


I en anden tråd har Georg Schmidt vist et billede af R963, der passerer overkørsel 62 og vogterhus 19 mellem Blåhøj og Drantum ved en DJK-udflugt 22. marts 1970. Da jeg var ved at "arkivere" Georgs billede, stødt jeg på Thomas Rithmesters indlæg om vejunderføringen for vejen "Skærlund Øst".

Som det fremgår af tidligere indlæg, er der på strækningen Blåhøj-Drantum intet mindre end to steder sket det, at man har taget henholdsvis en vejunderføring og en vejoverføring ud af drift og har "genskabt" den oprindelige vejføring. Det er der sådan set ikke noget opsigtsvækkende ved, når man betænker, at der er tale om en nedlagt jernbane. Men det meget specielle er, at man har givet de to nye "overkørsler" numre: Den sydlige fik overkørselsnummer 60a og den nordlige (ved Skærlund Øst) fik overkørselsnummer 61a. Overkørselsnumrene fremgår kun af ejendomskortene og har aldrig eksisteret samtidig med at jernbanen var i drift.

Forholdet er ganske nyt for mig, og jeg har aldrig set det andre steder. Har andre?

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]Uddrag af ejendomskort. De grønne "indhak" til højre er den oprindelige vejunderføring, den gule vej er den nye "overkørsel" og til venstre herfor ses med rød understregning nummereringen af overkørslen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak