Avatar

Efterlysning: Frederikshavn station under anlæg ≤ 1979

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, søndag 15. november, 2020, 21:10 (312 dage siden)

Jeg har tidliger postet lidt om anlægget af Frederikshavn "ny" station (ibrugtaget i 1979). I byggeperioden var der sporforbindelse til den nye station fra både syd og fra nord. Adgangen fra syd skete via det eksisterende havnesporsnet, der allerede i 1950'erne nåede helt op til Kragholmen. Adgangen fra nord skete via et sidespor på fri bane udgående fra strækningen Kvissel-Frederikshavn. Jeg har tidligere efterlyst oplysninger om, hvornår sidesporet blev ibrugtaget; men der er desværre aldrig dukket oplysninger op herom. Så jeg tillader mig hermed at gentage efterlysningen.

Imens kan vi kigge lidt på dette postkort, hvor stationen er under anlæg. Togvejssporene ser ud til at være færdige, men selve stationsbygningen m.m. mangler fortsat. Måske nogen ved at studere postkortet nærmere kan komme med et bud på, hvornår billedet er optaget? Billedet kan ses i højere opløsning her.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


[image]
Stenders Forlag nr. 149 604 052. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen. Postkortet kan ses i højere opløsning her.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen