Schweiz - RhB Stammnetz-Pendel (+4 foto ALVRA)

af XAL Olesen, fredag 20. november, 2020, 14:58 (6 dage siden) @ Niels Munch

I 2016 kom der ydeligere afløsning til RhB. Nemlig ALVRA. Denne gang et koncept med et lokomotiv i den ene ende, 6 vogne og 1 styrevogn (leveret efteråret 2017 så man ikke skulle omrangere lokomotivet i St. Moritz) samlet kaldet et Gliederzug. Toget er indsat på strækningen Chur - St. Moritz. Der blev leveret 6 togsæt.

Her er et par billeder optaget i sommeren 2020:

[image]

Indvendigt er der ikke den store forskel i forhold til Allegra bortset fra navnet på nakke/skåne-betrækket:

[image]

[image]

Den største "sensation" i Alvra var nok da RhB reklamerede med interaktiv oplevelse på skærmene (og dem er der mange af) når toget kørte fra St. Moritz. Via et livecam i styrevognen kunne man se strækningen foran toget.

[image]

Det var "en fis i en hornlygte". Skiftevis livecam og reklamer. Ca. 1/3 livecam og resten reklamer. Men der blev reklameret for det:

https://punkt4.info/social-news/news/frontkamera-uebertraegt-live-bilder-in-rhb-bahn.html

En anden specielt detalje ved ALVRA er "fotovognen" hvor man kan rulle vinduerne ned. Den beskrives her sammen med resten af toget der som sædvanlig med tog på RhB er en fornøjelse at køre med.

https://www.rhb.ch/fileadmin/user_upload/redaktion/Ueber_die_RhB/Medien/Dokumente/Medie...

Mvh XAL Olesen der ikke nåede at fange Capricorn i sommers.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen