Julekalenderen 2020 - 16. december

af Niels, Aarhus, 16/12 2020, 11:38 (1084 dage siden) @ Lars Henning Jensen

Så vidt den gamle biologilærer kan se - trods den lidt uskarpe gengivelse af gevæksten - så ligner det noget af korsblomstfamilien - måske gåsemad eller en af de mange arter af kalkkarse.
Disse gevækster vokser typisk på grus på vores breddegrader eller nord på, så mit bud må gå på noget med Skandinavien - måske Skåne?

Jeg vil ikke anfægte din analyse, men hvis den er korrekt, kan der måske være tale om en "invasiv art" det pågældende sted, for der er hverken tale om Skandinavien eller særligt kalkholdig undergrund :-)

Mh
LH

Hej Lars

Det er helt i orden :-D
Det kunne være en hjælp, hvis du har mulighed for at lave et lidt skarpere udsnit med gevæksten. Måske det så er muligt at bestemme om det er en af de korsblomstrede og eventuelt fa planten bestemt til art og dermed få et hint om, hvor i verden vi befinder os.
Jeg er godt klar over, at det ikke er så nemt at lave en skarpere gengivelse af planten - slet ikke hvis vi skal til at tælle om der er 6 støvdragere, hvoraf de 4 er større end de andre og tjekke om skulperne har den rigtige form osv. osv. Nej - nu bliver det igen for nørdet
- måske vi alligevel bare skal følge sporet med en bane, der går nær en kyst.

Venlige hilsner

Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak