Julekalenderen 2020 - 16. december - De Kusttram mv.

af K564, 17/12 2020, 10:00 (1197 dage siden) @ Lars Henning Jensen

Hej igen,

Efter at have stillet egen nysgerrigned og for måske at opfylde ivar's forventninger vil jeg lige kommentere dette billede fra De Panne :-P :

[image]

Den sære vogn t.v. (ikke minibussen) er den elektriske godsmotorvogn SNCV/NMVB A.9965 (Franco-Belge (La Croyère) 1913), overflyttet fra museet i Schepdaal, se: https://da.sporvognsrejser.dk/fotos/schepdaal-2002-02 .

Vognen t.h. er fra Haag og er PCC vogn nr. 1006 med "standee windows", bygget 1952 af La Brugeoise et Nivelles (BN), Brugge. Den fik ved De Lijn's værksted i Gent udskiftet sine bogier til meterspor, inden den blev overflyttet til De Panne, se: http://www.digitaletram.nl/actueel/PCC1006.htm .

Museumsvognene er i varetægt af Vereines Toerisme Transport Ontspanning Noordzee (TTO).

Ledvognene i 60xx serien på De Kusttram (BN 1982-83) er siden leverancen blev ombygget til ukendelighed med nye fronter og lavtgulvsmidterled, og den, der snuser til strandsennepen, er den allerførste, nr. 6001.


Bedste hilsener
Niels
også stor fan af belgisk øl


Kære Niels!

Jeg havde naturligvis forventninger helt svarende til Ivars, og du har endnu en gang levet fuldt ud op til dem!

Dog må du vist have drukket for meget af det stærke belgiske øl, inden du satte dig til tastaturet, for museumsvognene er ikke fotograferet i De Panne, men derimod i Knokke, præcis som jeg skrev i billedteksten ;-)

Men det skal nu være dig tilgivet - især da du formentlig i dagens løb vil supplere med en udførlig redegørelse om kystsporvejens tilblivelse og historie i øvrigt ...:-D

Mh
LH

Hej

Er der nogen, som ved om vogn 1006 er født med de "Düwag" front.

Hilsner Keld


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Asaabanen 1914-1968

Asaabanen 1914-1968. Pris 180 kr.

Læs mere
Hectorrail

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak