2 OHJ godsvogne

af Svend, Storkøbenhavn, 29/12 2020, 21:18 (1185 dage siden) @ PeterA

Hej Tommy.

Hæftet blev lavet med henblik på modelbygning og udgivet i regi af Bjørn Schultz`modeltogsforretning: "På Sporet" i 1991. Titel: "Små lukkede privatbanegodsvogne af tysk/svensk type i Danmark". Optaget i Dansk Bogfortegnelse med ISBN 87-984470-0-9.

Formålet med udgivelsen var at tilvejebringe billeddokumentation af samtlige vogne af typen fra GDS, Holbæk, KRB, ØSJS, NPMB/OMB og Aalborg, som havde mange vogne i mange forskellige udførsler. Bortset fra enkelte Aalborg-vogne kunne vi præsentere billeder af stort set alle øvrige. Senere er der fremkommet billeder af nogle af de savnede, har jeg set.

Med en plaststøbt grundvognkasse fra svenske UGJ gav vi herefter anvisning på, hvorledes man kunne bygge de enkelte køretøjer ved montering af diverse løsdele, som markedet på det tidspunkt gav mulighed for. Meget er som bekendt sket siden !! Modelmæssigt og vidensmæssigt.

Mit eget eks er for ringe at scanne. Jeg synes du skal kontakte Bjørn Schultz via hans forretnings hjemmeside.
Måske har han masterne liggende og kan lave dig en kopi.

Flere biblioteker købte hæftet. Bl.a. Det nordjyske Landsbibliotek i Aalborg. Jeg kan dog næppe forestille mig, at de har undgået kassationsbølgen.
Du må vende tilbage, hvis du ikke lykkes med aktionen.
mvh PeterA

.
Man kunne jo starte med at spørge Bjørn. Han har jo rettighederne til skriftet.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker


Jernbanebøger

På Sporet af 2018

På Sporet af 2018. Pris 240 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak