Vogterhuse

af Bent Hansen @, fredag 08. januar, 2021, 09:19 (20 dage siden)

Hej.

Jeg har brug for Jeres hjælp igen. Jeg har fået en forespørgsel fra en slægtshistorier, der søger adressen på vogterhus 4 på Nørremarken i Fredericia.

Det har jeg naturligvis ingen anelse om, og jeg kan ikke mere spørge Send Guldvang, som givetvis ville have haft kortmaterialer med husenes numre på.

Måske kan du hjælpe?

Jeg har nogle erindringer selv, men vil gerne være sikker: Vogterhusene på den gamle Nordbane fra Fredericia, hvis funktion forsvandt med den nye station og Lillebæltsbroen i 1935, husker jeg godt. Det første lå hvor Sorte Bro eller Luftbroen senere lå. Det var inde på stationens område. Det første på Nordbanen lå på Vejlevej. Det hed vitterligt i følge Guldvang nr. 1. Om der var vogterhus på Kommunikationsvej, senere Vestre Ringvej, husker jeg ikke. Der var vogterhus på Bredstrupvej, hvor jeg besøgte en skolekammerat mellem 1944 og 49. Så var der på Stallerupvej og igen på Bredstrupvej længere ude. Alle husene lå, mens jeg endnu boede i Fredericia som barn. Jeg flyttede i 1957, men da var huset på Vejlevej allerede væk. De øvrige lå, men blev efterhånden ombygget til ukendelighed eller revet ned. De var jo gamle og små.

Hus nr. 2 lå på Vejlevej. Nr. 3 var se det på Kommunikationsvej. Nr. 4 kunne så være det på Bredstrupvej. Der var også en vej mellem Vejlevej og Kommunikationsvej til en sandgrav, hvor der i dag ligger en miniby. Jeg mindes dog ikke et vogterhus for denne vej. men jeg er jo født 2½ år efter banen lukningen, så et eventuelt hus kunne jo være fjernet længe inden, jeg kom forbi grusgraven.
Så vidt mine erindringer, der kan være udsat for forskydninger?

Billedet af huset på Vejlevej ses på http://bentsbane.dk/erindringer-fra-fredericia-station/

Mvh. Bent Hansen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Vogterhuse - Bent Hansen, 08/01 2021, 09:19 [*]
3 rengøring tilbudSvenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen