Hs 385 , flot billede, øv forkert bemaling!

af K564, søndag 10. januar, 2021, 15:43 (8 dage siden) @ Steffen Dresler

Som ALLE DSB lokomotiver havde den en MAT kedel, dom og skorsten. Kedelbånd og røgkammerdør dog blanke som på billedet!. Men selvfølgelig var der undtagelser (malersjakkets daglige humør), bl.a. kunne røgkammerdøren også være mat .


Det er iøvrigt bemærkelsesværdigt at alle "ny reviderede" ex DSB damploko ved både Danmarks Jernbanemuseum og hos de private klubber, har fået hældt en gang RAL 9005 (eller tilsvarende næsten samme farve) blank sort maling over det hele. Historisk helt forkert, hvis man ønsker at tingene skal være korrekte.

Personligt tror jeg at årsagen er dels manglende viden og dels af nemhedsårsager, sørgeligt når man nu vil det historisk rigtige!

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

Hej Steffen

Du har langt hen ad vejen ret med hensyn til lokomotiver sat i stand efter DSB tiden. Der er en undtagelse. Det var D 826. Dengang gjorde vi meget ud af, at den blev op malet rigtigt. De senere årgange, mener det ser så pænt ud med blanke lokomotiver. De tænker ikke over, at den blanke maling i gamle dage, ikke kunne klare varmen fra kedellen.

[image]

Her D 826 i Haderslev i juli 1987 (kh)

Hilsner Keld


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen