Fasiten - Larvik, måske 1953

af Krabsen, onsdag 13. januar, 2021, 13:16 (9 dage siden) @ Niels Munch

Spejdernes stævnedeltagelse m.v. er fortsat vor ledetråd m.h.t. tid, og *her* har jeg fundet nogle spejdere ved Frederikshavn Station, der er "på vej til sommerlejr på øen Ono ved Larvik og Lifjell, Norge", ca. 1957. Der er næppe tale om en Aalborg-trop, men DDS Sommerlejr kan have omfattet flere. Tidsbestemmelsen er dog ikke præcis nok "til vores brug".

Og som både tørklæde og andre uniformsdetaljer tydeligt viser, er det i al fald ikke dem. :-)

Jeg er ikke i tvivl om at der er tale om nordjyske spejdere, formentlig fra Aalborg. Og derfor er mit bud fortsat 1960 og Aalborghus Trop som begrundet her: https://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?id=57867

Aalborghus findes stadig i bedste velgående, men om nogle i gruppen har erindringer eller arkivalier til at bekræfte det tør jeg ikke sige. Den mest nærliggende ville være Tropsføreren i 1960, men han døde så vidt jeg husker for nogle år siden.

mvh
Krabsen
..med mangeårig tilknytning til Aalborg-spejderiet ;-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Motordriftens indførelse ved DSB
Motordriftens indførelse ved DSB

I Vingehjulet 1951 nr. 2 har vi fundet denne artikel, der beskriver nogle af de genvordigheder, DSB havde med den første motorvogn ´Hønen´ i 1923 til MR-vognene der blev bygget af A/S Frichs og A/S Scandia i fællesskab.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen