Nymalet D 826.

af K564, fredag 15. januar, 2021, 12:26 (47 dage siden) @ Steffen Dresler

Har du mulighed for via dine kilder fra dengang at finde ud af hvilken maling i anvendte, da 826 blev nymalet - altså den samme farvetype som DSB?

Nedenfor et billede af D 826 dengang den var oliefyret som forsøg efter krigen. Den var udvalgt for at teste en lokomotiv med kort kastefyr.


Kære Steffen

Jeg har haft kontakt med en af de andre fra dengang.
Malingen hed Sadopol (Sadolin). Det er en almindelig olie alkyd maling glans ca. 10-15. (altså ikke helt mat) Den var ikke varmebestandig til mere end ca. 120 gr. Den var bare en anelse mere grålig, d.v.s. ikke så dyb sort som den Sadolin lak der blev brugt til førerhus, tender, undervogn m.m. Det sidste er også vigtigt hvis man skal få den rigtige kontrast frem på lokomotivet.

Mht. fyring af D maskiner er det første gang, at jeg hører, at det skulle være til kaste fyr. D maskiner var stikfyret. Det kan også ses af fyrskovlens form.

Hilsner Keld


Hele emnet:

 RSS Feed af emneBilleder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen