Hjælp, farver indvendig i litra Ec(o) og Eh

af Steffen Dresler, 23/1 2021, 20:27 (1186 dage siden) @ Jens Bruun-Petersen

Som jeg umiddelbart husker det fra de sene '50-ere og fra 60'erne: Det indre af rejsegodsvognene var normalt malet med den lysebrune farve, som må være "ahorn". Det gældder både togfører/bremserum og godsrummet. Eneste undtagelse, jeg har mødt, er bårevognen ECO 6280, der var ret så grå indvendig i godsrummet. Jeg har ikke bemærket farven i togførerkupéen.
Den grå farve har jeg hele tiden tolket som en relikt fra 1926, hvor man beklædte sæderne i III klasses kupéer med gråt stof - og derfor var nødt til at male væggene grå, for at det kunne passe sammen. Se "Danske Personvogne", side 126 nederst.

Kære alle

Tak for jeres input vedr. farver. Nu er jeg på INGEN måde farvestærk og kan derfor være i tvivl når Jens skriver "med den lysebrune farve". Menes der her, det som UTJ mener om "ådring" og for mig er mere lys som over i lidt gullig (som JEG ser UTJ billede) eller menes der brunlig?

Ikke for på nogen måde at være påstålig, men jeg har reelt svært ved at forstå farverne når de beskrives. Er den farve på UTJ foto i nærheden af det som Busse junior med egetræ og som JPB skriver som lysebrun???

Steff


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MO1818ContecRail
Skive - Vestsalling Jernbane 1924 - 1964
Skive - Vestsalling Jernbane 1924 - 1964

Dette hæfte på 32 sider om Vestsallingbanen blev udgivet af Jernbanehistorisk Selskab i 1964 i anledning af banens 40 års jubilæum. I hæftet fortælles om banens forhistorie, anlæg, drift, stationer rullende materiel, nedlæggelsen osv.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak