Avatar

Navn søges: Sidespor på fri bane ved Strandmøllebroen 1979-

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, torsdag 18. februar, 2021, 19:06 (15 dage siden)

I forbindelse med bygning af den nuværende Strandmøllebro (ibrugtaget ad to omgange i 1980), blev der i 1979 syd for broen etableret et sidespor på fri bane. Sidesporet udgik fra højre spor i køreretningen Rungsted Kyst-Klampenborg (medgående sporskifte). DJK's "jernbanen" noterede i 19. årgang oktober/november 1979, nr. 5, side 121:

"På Kystbanen indlagdes et sporskifte i km 16.077 (ved den ny Strandmøllebro) i højre spor i køreretningen Rungsted Kyst-Klampenborg, den 27. juni; sporskiftet, der giver adgang til et midlertidigt sidespor, er sikret ved aflåsningsanlæg (elektromagnetisk nøgleaflåsning) underlagt Klampenborg station".

Jeg er på jagt efter sidesporets navn. Jeg ved ikke, om sidesporet blev optaget som en instruks i SIN (Ø), eller om man nøjedes med et cirkulære. (Jeg har store huller i min SIN (Ø)-samling). Kan nogen fremtrylle en SIN (Ø)-instruks eller et cirkulære eller andre dokumenter, der påviser sidesporets navn, modtages materialet med kyshånd - eventuelt via visning her i herreværelset.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


[image]
18. november 1979. Til venstre ses sidesporet til Strandmøllebroen. Set fra syd mod nord. Strandmøllebroen ligger længere fremme mod nord. Bemærk i øvrigt de ikke færre end tre forskellige hastighedsnedsættelser på den gamle Strandmøllebro. De 30 km/t gælder for "2 Lok i forsp." og de 60 km/t gælder for "Mz". Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen