Avatar

Navn søges: Sidespor på fri bane ved Strandmøllebroen 1979-

af Morten Flindt Larsen, København K, torsdag 18. februar, 2021, 19:38 (15 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

DJK's "jernbanen" noterede i 19. årgang oktober/november 1979, nr. 5, side 121:

"På Kystbanen indlagdes et sporskifte i km 16.077 (ved den ny Strandmøllebro) i højre spor i køreretningen Rungsted Kyst-Klampenborg, den 27. juni; sporskiftet, der giver adgang til et midlertidigt sidespor, er sikret ved aflåsningsanlæg (elektromagnetisk nøgleaflåsning) underlagt Klampenborg station".

Det hed sjovt nok Strandmøllebroen. Jeg mener, at det blev omtalt i DJK's Jernbanen, så navnet har formentlig været officielt og ikke noget, bladet fandt på


Kære Morten

Nja... DJK's "jernbanen" navngiver, som det fremgår af den citerede tekst, ikke sidesporet. Personligt gætter jeg også på, at sidesporet bar navnet Strandmøllebroen, men det ville være rart at se en kilde.

Bedste hilsner

Thomas

Nå for pokker. Navnet må jeg have et eller andet sted fra. Det kan så være fra La, som var en af mine hovedkilder, da jeg dyrkede systematisk dataindsamling. Jeg mener ikke, at sporet var optaget i tjenestekøreplanen.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen Esq.

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Danske privatbaner

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen