En lille tur fra Västervik til Hultsfred og retur – del 3

af Preben Bjerregaard, lørdag 20. februar, 2021, 20:24 (12 dage siden)

Er nu kommet frem til tirsdag den 2. juli 2019. Regnen står bare ned ”i stænger” på store dele af turen. Ikke den bedste dag til udflugt og fotografering. Men det var nu den dag som var til rådighed – og det selv om både briller og kamera duggede. Håber at det nu alligevel giver anledning til stemning. Banen og turen var der ikke noget i vejen med. Det findes dem som tager til Mekka, og dem der ”går Caminoen”. For min del giver det ro at køre en tur med smalspor fra Västervik. Tak til dem som rejste med.

[image]

Venter på afgang i Västervik

[image]

Jenny hvor vi nu på smalsporet må klare os selv.

[image]

Silende regn i Vertebäck.

[image]

Mere regn i Vertebäck.

[image]

Ankarsrum - et kendt for navnet på en røremaskine. En utrolig smuk stationsbygning kan de nu også godt være tilfredse med.

[image]

Et regnvådt trinbræt – Fagersand

[image]

Hultsfred – en station hvor der ikke mangler sporplads

[image]

[image]

[image]

Att fika med kanelbulle ärr inta tokit även om man åkar railsbuss. Svenskerne bryder sig i øvrigt ikke om at man oversætter ”fika” til kaffepause – det er meget mere. Hvis man i øvrigt kommer til Sverige og skal have sig en kop kaffe så kig lige efter eller spørg om der skulle være ”påtår”. Det betyder såmænd at der er ”refill” til samme pris. Og det er meget almindeligt.

[image]

Tilbage i Verkebäck. Den bagerste motorvogn bliver tilbage. Der var nu heller ikke mange rejsende.

[image]

[image]

Og så det sidste stykke ”vej” tilbage. Den kvindelige motorvognsfører havde bare haft styr på at køre på til tider meget glatte skinner.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen