DENGANG: Påsat brand raserer S-tog.

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, onsdag 24. februar, 2021, 13:04 (46 dage siden) @ KimC

Har den vogn virkelig kunnet genopbygges ???


Den er ikke sunket sammen, så vognkassen er for så vidt hel. Bogier og maskineri under vognen har formodentligt ikke fået store skader. Så det har "bare" været nyt inventar.

Mo 1835 brændte jo også og sank faktisk lidt sammen på grund af varmen. Den blev dog genopbygget, og på billeder taget fra den rette vinkel kan man godt se at den stadig hænger lidt på midten.

.
......
.

Indrømmet, jeg var bare af den "tro", at vognkassen var blevet noget mere "blød" efter den omgang. Forskellen på denne vogn og de bevidst afbrændte er jo, at der "rimelig hurtigt" er blevet sprøjtet vand på, og dermed afkølet, men alligevel--malingen og anden underliggende forbehandling, er dog allerede begyndt at "skalle af" og begyndt at løbe ned ad siderne.

At undervognen (stivheds-mæssigt) ikke har taget så meget skade, kan jeg godt forestille mig, men taget må da også have nået en voldsom varme / blødhed, inden man kunne komme til at sprøjte vand på.

Flere af de øvrige (ufrivilligt) afbrændte vogne -fra tiden deromkring- blev dog ud udrangeret.

Erik V.
www.evp.dk

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kulturbaner
Kulturbaner

Jernbaner blev i forrige århundredes begyndelse anvendt som egnsudviklingsstøtte til udkantsdanmark. Lars Christensen fortæller i denne artikel om begrebet kulturbaner med eksempler fra bl.a. Grindsted og Alhedebanen på den jyske alhede.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen