Dagens gætte-scan 5

af Ole Lund Jensen, 24/2 2021, 17:18 (1149 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Hej Thomas

Det er sgu nogle hårde prøver, du sætter os på, og jeg er helt fortabt denne gang. Det lyder til, at Lars Nilsson er på sporet, og han har været så flink at levne lidt tid til vi andre, der er langsommere. Eller også er han på et vildspor - det er jo før sket for andre...

Jeg aner ikke hvor vi er, men tænker lige højt for måske at kunne hjælpe andre: Jeg tænker, at ingen er sporene er trafikerede, og at vi derfor hverken er på en egentlig strækning eller en godsbane - medmindre vi er i et afsides hjørne af en større station. Jeg tænker vi er på en "restbane", som lå død på optagetidspunktet, eller også en mere eller mindre død og henliggende station. Optagetidspunktet er nok engang mellem 1975 og 1985, og der var ikke så mange "restbaner" på det tidspunkt. Jeg kan ikke få det til at passe med hverken Holeby-Rødbyhavn, Glyngørebanen, Sandved-Næstved, Frederikshavn gamle station, Fredericia gamle station, Frederikssund gamle station, Skælskør, Amagerbro eller Nørresundby havn.

Først tænkte jeg, at det er et pakhus, vi ser, men ved nærmere granskning ligner det en mærkelig hybrid mellem en lille stationsbygning og et pakhus. Jeg noterer mig, at nærmeste spor har skærveballast og at trådene i baggrunden nok er el-luftledninger og ikke tilhører en stangrække langs banen.

Jeg er på herrens mark, men tænker videre.

Med venlig hilsen

Ole Lund Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924
Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924

Her er tekst og billeder fra jubilæumsskriftet "Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924", der fortæller om banens forhistorie, anlæggelse og første 25 år. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak