Avatar

Dagens gætte-scan 5 - løst - Vejle Nord sidespor

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 26/2 2021, 21:05 (1153 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

[image]

Jeg blev nødt til at nøjes med et udsnit af det oprindelige billede - ellers havde I gættet stedet på sekunder.

Her er hele billedet:

[image]6. juni 1979. Vejle Nord sidespor. Set fra nord mod syd. Bag Carlsberg-vognen ses hovedbygningen. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.

Det meget specielle ved Vejle Nord var, at man i 1960 flyttede hovedsporet fra at løbe vest om hovedbygningen og pakhuset til at løbe øst om samme. I samme omgang nedsættes stationen fra at være station til at være trinbræt & sidespor.

Jeg har indtil for få dage siden troet, at sporet øst om bygningerne var af nyere dato (1960), men det viser sig, at sporet faktisk har eksisteret helt tilbage i 1897 (jf. Vigand Rasmussens bog "Givebanen", side 72), og måske også tidligere. I 1960 har der derfor kun været tale om en ombygning af et eksisterende spor.

På tidspunktet for mit billede var Vejle Nord sidespor på fri bane. Der har næppe været megen trafik til/fra sidesporet, hvilket de hensmidte biler vidner om. I 1979 noterede jeg, at tilkørselsforholdene til sidesporet var "yderst dårlige". Jeg noterede samtidig, at hovedbygningen brugtes som lager for DDSF og at "Stef Houlberg Ristede Pølser" havde overtaget toiletbygningen. Efter ordet "Pølser" har jeg tilføjet "(?)". Hvorfor ved jeg ikke.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


[image]6. juni 1979. Vejle Nord sidespor. Set fra syd mod nord. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak