Avatar

Apropos Frederikssundsbanen -- Hvad er dette ?

af Morten Flindt Larsen, København K, 1/3 2021, 22:53 (1123 dage siden) @ Erik V. Pedersen

[image]
?-hus , Jyllingevej (Herlufsholmvej, Vanløse). -- 30. marts 2015. ---^

Hvad er dette ?

Iht. "Sjællandske Statsbaner; Frederikssundbanens Inddeling og Bevogtning" af 11. november 1880 er et hus no. 2 opført nuv. Jyllingevej, til venstre for banelinien (set mod Frederikssund) ved banens anlæg. Ved besøg på stedet finder man hurtigt ud af, at der tilsyneladende ikke er et sådant hus at se. Der ligger "godtnok" "resterne" af et gammelt ledvogterhus (kraftigt istandsat 2019) på, hvad der vel må være stedet. Det nuværende hus nummer 2(???) er opført i 1927, men (var) også i en langt nyere stil.
[image]
Hus nr ?, Jyllingevej st (Thybotøn Alle). -- 30. marts 2015 ---^

Ser vi på den modsatte side af banen (til højre i køreretning mod Frederikssund) ser vi det viste / øverste foto, opført i 1925. Forhenværende, senere opført ledvogterhus ? (Flere fotos haves, meeeennnn, lad os lige klare oprindelsen først :-) )

Ser vi på modsatte side af Jyllingevej, også til højre i køreretningen, ses også et næsten tilsvarende hus, opført i 1921 (foto haves ikke - endnu). Dette hus ligger MEGET tæt på banen/broen over Jyllingevej, -- næsten inde under broen :-) . Forhenværende, senere opført ledvogterhus ?

Erik V.
http://evp.dk/index.php?page=kobenhavn-h---ballerup

.

Dette er Jyllingevej, eller rettere Lindersvoldallé, som den hed på fototidspunktet. Det ligner elektriske bomdrev. Mon de har været automatiske eller manuelt betjent?

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak