Kølvrå station - med tre decimaler - men hvilke?

af XAL Olesen, søndag 28. marts, 2021, 20:33 (17 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Når man roder i gamle arkivalier, ser man, at steder for det meste angives i kilometer tre decimaler. Når man kigger i tjenestekøreplanerne, TIB m.m. er steder normalt angivet med kun én decimal.

Alle strækninger jeg har kørt på i Schweiz har 3 cifre efter kilometertallet. Som regel i 2-3 størrelser. Se bare her (nødvednigt, da jeg trods en del forsøg ikke har fået disse kilometertavler ind på mobilen i en rimelig kvalitet) :

https://de.wikipedia.org/wiki/Streckenkilometer#/media/Datei:Neigungszeiger+Metertafel_...

På den nye strækning København - Køge - Ringsted har jeg bemærket at der ikke bruges den "gode gamle" angivelse med 200 m mellem hvert skilt (4 skilte mellem hver hele kilomter), men er gået over til 3 skilte mellem hele kilometer. Årsagen er der sikkert en god begrundelse for, men jeg har kun bemærket det fordi strækningen er meget lidt spændende. Så kan man jo altid se på skilte og undres :-P


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Fra ´De gode gamle dage´
Fra ´De gode gamle dage´

Morten Flindt Larsen har samlet en lang række små historier og anekdoner, der fortæller om livet ved banerne, den gang tiden var en anden i ´De gode gamle dage´. De stammer fra tusindvis af gamle jernbaneblade, tidsskrifter, dagblade m.v. som Morten har gennemlæst.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen