Kølvrå station - med tre decimaler - men hvilke?

af XAL Olesen, 28/3 2021, 20:33 (1118 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Når man roder i gamle arkivalier, ser man, at steder for det meste angives i kilometer tre decimaler. Når man kigger i tjenestekøreplanerne, TIB m.m. er steder normalt angivet med kun én decimal.

Alle strækninger jeg har kørt på i Schweiz har 3 cifre efter kilometertallet. Som regel i 2-3 størrelser. Se bare her (nødvednigt, da jeg trods en del forsøg ikke har fået disse kilometertavler ind på mobilen i en rimelig kvalitet) :

https://de.wikipedia.org/wiki/Streckenkilometer#/media/Datei:Neigungszeiger+Metertafel_...

På den nye strækning København - Køge - Ringsted har jeg bemærket at der ikke bruges den "gode gamle" angivelse med 200 m mellem hvert skilt (4 skilte mellem hver hele kilomter), men er gået over til 3 skilte mellem hele kilometer. Årsagen er der sikkert en god begrundelse for, men jeg har kun bemærket det fordi strækningen er meget lidt spændende. Så kan man jo altid se på skilte og undres :-P


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear
160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear

Her er to artikler fra DSB´s blad Vingehjulet om erfaringerne med de - dengang - helt nye rangertraktorer fra Ardelt-Werke i Vesttyskland. Artiklerne er skrevet af afdelingsingeniør i Maskinafdelingen K. Lykke Holm.

Læs mere

Jernbanebøger

Østbanen 1879-2004

Østbanen 1879-2004. Pris 330 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak