Avatar

Museumsbane sporvidde?

af Morten Flindt Larsen, København K, 7/4 2021, 11:03 (1087 dage siden) @ Bent Hansen

Hej.

Pas på. I kulgraven var der to sporvidder. En for damplok i overjorden. Den var 900 mm og havde to store 900 mm damplok på 80 og 120 hk! Det er dens tippe, der ligger ved kysten, hvor fossiljægere finder dinosauirier. Men ok, det er en tippe, men ikke en kultippe. I kullene var der en anden sporvidde og motorlokomotiver med generator. Denne bane førte til en rampe, hvor kullene lå, læssedes i lastbiler eller hestevogne eller selvantændte! Ok, det var kul, men ikke en tippe i den forstand? Der var mindst to motorlokomotiver. Driftstiden var 1942 - 44.

Hvis jeg jeg vender tilbage, var sporvidden 785 mm. Jeg må erkende, at jeg først skal slå det op.

Mvh. BH.

Hej Bent,

Spørgsmålet går ikke på det historiske men specifikt på, hvad sporvidden er på den museumskultippe, som er etableret ved Hasle Lystskov. Den er - så vidt jeg ved - noget, der er skabt i nutiden. Hvor stammer spor og vogne fra?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak