Museumsbane sporvidde?

af Bent Hansen @, onsdag 07. april, 2021, 11:39 (7 dage siden) @ Bent Hansen

Hej.
Sikke noget rod.

Der stod på en hjemmeside nogle grå tipvogne ude ved kultippen. Hvis Carsten har målt dem til 785 mm, så er de 785 mm. Den bane de skulle minde om, var bare 900 mm og det var en sandbane. Overjord eller -sand. Godt nok jurasand og -ler.

Den museumsbane, jeg talte om, kørte i Hasle under Silldefesten, og det var med lånt materil fra Hasleværket. Da Hasleværkets kørsel til til haven blev indstillet, stod kassevognene blot ude fra år til år og ventede på sildefesten. Hertil låntes lok af Hasleværket. Det var stadig 785 mm.

Selv om der har været planer om museumsbane her, er det åbenbart ikke i følge nettet blevet til noget.

Selv om jeg har været på jagt efter dinoer på stranden ved kultippen og gået på kultippen, så har jeg aldrig set tipvognene. Måske er de sat op for nylig. Dinoerne på stranden var åbenbart heller ikke fundet endnu, så jeg har kun set de jævnaldrende fra de svenske jurakul i Skåne. Det kan du læse om på min hjemmeside.

Jeg ville da godt have en opdatering af forholdene i dag.

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen