Museumsbane sporvidde?

af Bent Hansen @, onsdag 07. april, 2021, 15:13 (12 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Hej.

Tak Peter for opdatering. Sorthat og Hasleværket er det samme i min terminologi. Syd for åen dækker igen Baggeåen med de mange navne. Vognen på Jernbanemuseet og på på midt billede kunne godt ligne hinanden.

[image]

Rubinsøen, kulgraven 1942 - 44, der leverede jord til kultippen mens tid var. O&K dampgravemaskine med kultog måske med lokomotivet, som Niels viste i baggrunden. Fjernere Pedershåb med generator i kullene, men intet tog ses. Billeder haves, men de må ikke anvendes uden tilladelse og jeg har ikke spurgt. Billedet her er også fra Bornholms Museum.

[image]

Billeder fra Bornholm fra over 100 år siden haves ikke, men på museet i Höganäs har jeg med tilladelse lånt dette. Der viser elevatortårn og hestedrift ganske som på Bornholm, der havde kiget her. Også elevatoren på Bornholm var hestedrevet. Banen i Höganäs var fra aller sidst i 1700-tallet ! På Bornholm var de lidt senere på færde. Den videre bane først frem til Baggeåens udmunding, hvor der læssedes i pramme, som sejlede kullene ud til større skibe ud for kysten. Sporvidden kendes ikke.

[image]

Vogn, som de vel også så ud på Bornholm. Her er den fra Höganäs taget af Edit Laursen. I minegangene skubbedes vognen af arbejderne.

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


3 flyttefirma tilbud

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen