01 1066 Med fuld damp på Jalta konferencen mv.

af Steffen Dresler @, onsdag 07. april, 2021, 16:32 (11 dage siden) @ Claus E. Hansen

Kære Claus

Krigen var SLUT og der var nedsat en krigsforbryderdomstol godkendt af ALLE parterne i Nürnberg for NETOP at undgå "Russiske retstilstande". Yderligere var der de nationale domstole, der behandlede lokale sager, ofte med tilbagevirkende kraft som bl.a. i Danmark. Og hvis man henholdt sig til retsstatsprincipperne kunne/måtte dette med overgreb på civilbefolkningen og krigsfangerne jo ikke ske. Yderligere var diverse internationale folkerets vedtagelser og konventioner jo stadig gældende. Men der skete jo naturligt en opdatering og udvidelse af bl.a. Geneve konvektionerne (Krigsfangekonventionerne) efter krigen.
Nu skal denne tråd jo ikke omhandle dette emne, men jeg kunne ikke lade være med at nævne det andet, da det jo ifølge Jaltakonferencen var russernes ret til kræve og indkassere "Reparationsydelser". Denne ret havde Danmark også m.h.t. bl.a. de lokomotiver (BR 44ÜK) og kedler (BR 52) Frichs leverede til Tyskland under krigen. Men denne "ret" gav jo ikke Rusland ret til noget som helst andet. Og dette glemmer man ofte.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Det har lige været fejret på Bornholm at de russiske tropper her forlod øen noget efter befrielsen i maj 1945. Der var vist også lige noget med flybombardementer af Rønne mod civile mål, ikke sandt!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Med Mariane fra fjord til hede

Med Mariane fra fjord til hede
Pris 400 kr.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen