01 1066 Med fuld damp på Jalta konferencen mv.

af Steffen Dresler @, torsdag 08. april, 2021, 13:09 (11 dage siden) @ Hans T. Møller

Kære Hans

Tak for henvisningerne, skal nok blive læst!

Selvfølgelig havde Sovjetunionen ret til erstatning, ligesom Danmark (0,1 % af det samlede Vesteuropæiske beløb mener jeg). Så kan man altid spørge sig selv om Danmarks beløb var retfærdigt, vi var jo på et tidspunkt "allierede" med Tyskland, næsten!

Det jeg opponerede mod var "alt det andet" der skete før og efter krigsafslutningen 8. maj 1945, der ikke var hverken forståligt, acceptabelt eller undskyldende på nogen som helst måde og at lignende ting stadig sker OGSÅ hos den tidligere sovjetstat Rusland. Men lad det hvile i denne tråd.

Som et kuriosum a pro pos erstatninger, frasagde Danmark sig på et tidspunkt sin restgæld Tyskland skulle betale, ligesom bl.a. de "overtagne" lokomotiver (1xBR 53, 1xBR 57 og 3x BR 38, Traktor nr. 1 samt 3 vogne) blev modregnet den tyske gæld over for Danmark. Og dette havde Danmark ligesom USA nok også råd til at gøre.

bedste hilsener

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen