Tipvogne eller....

af Peter Andersen, Hedehusene, 13/2 2013, 18:11 (4083 dage siden) @ K564

Nu er Mogenstrup grusgrav (eller hvad den har heddet i tidens løb) jo åbnet før 1920, for da anlagdes der sidespor til stedet, og da har der formentlig været tipvognsbane også, men jeg kan ikke huske at have set nogle billeder fra stedet, før jernbaneentusiasterne kom i 1960'erne. Så alt er muligt. Der har dog været snesevis af lignende grusgrave med tipvogne bare på Sjælland.
Når man ser på originalen (den brunlige) kan man se, at der ikke ligger spor under broen, og den ser også ud til at overskride profilet, og jeg mener selv, at der ikke kan køre en lastbil under den?
Som Thyge skriver nedenfor ligner det birketræer, men på min rettede kopi af billedet er de meget hvide, fordi jeg har ændret kontrasten i billedet. Noget af den fjernere baggrund er også forsvundet. Men birketræer er noget af det første og hurtigste, der vokser op i grusgrav, (jeg har boet ved siden af flere i 40 år), så det behøver ikke at være i Sverige. Tipvognene er formentlig også bygget i Middelfart.
Desværre mangler der lidt oplysninger om billedet, bl.a. om det er en bruntonet kopi, eller det bare et farvebillede taget i kunstig belysning. Brunlige fotografier stammer som regel fra tiden før anden verdenskrig, derefter brugte man det mest til portrætter.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak