Næstved - Slagelse set fra luften - del 9 (slut)

af PerseusDK, 18/4 2021, 08:05 (1103 dage siden) @ Tovli

På billedet af ovk 119 omtaler du hovedvej 1, hvilket vi i dag kalder Korsørvej. Kigger man nøje efter, kan man se den Strandvejsmøllen øverst i midten. Møllen eksisterer stadig, dog uden vingerne som blev fjernet for måske 30 år siden.
Den brede vej i øverste højre hjørne er Vestre Ringgade.
Selve overkørsel 119 krydser Bjergbegade og er i dag erstattet af en underføring af vejen.

På billedet af ovk 121 er det Strandvejen (nu Marievangsvej), der krydses. I nederste Venstre hjørne skimtes, hvad der kunne være Holmstrupvej.

På billedet til ovk 123 ses Marievangsskolen i øverste Venstre hjørne og dermed Holmstrupvej, der ligger øverst på billedet. Selve overkørslen ligger i dag i det, der hedder Søholmparken og er ikke andet end en krydsende sti.
Det er endvidere ved ovk 123 at “Fodsporet” har sit udspring.

På sidste billede kan selve stationsbygningen ses øverst i midten af billedet med en åben plads foran. Jeg vil mene at bygningen vinkelret på er posthuset. Umiddelbart efter stationsbygningen kan man se Stormbroen krydse banen.
Forrest i billedet ses en allé, hvilket burde være Herluf Trolles Vej, som ender i et kryds med Kalundborgvej (gående mod venstre), Vestre Ringgade (gående mod højre) og Løvegade (gående opad).

Generelt set kan jeg selvfølgelig ikke være sikker på, at vejene har været benævnt 110% på samme måde, da billederne blev taget.

Mvh
Lars ( født og opvokset i Slagelse)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Indsend billeder
Gastoget
Gastoget

Under 2. Verdenskrig kørte flere motorvogne og -lokomotiver fra både DSB og privatbanerne på naturgas. Denne artikel om DSBs forsøg med naturgasdrift stammer fra Vingehjulet nr. 2/1946 og er skrevet af Trafikassistent K. F. Fauerschou, Struer.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak