Ved Amagerbanen maj 2011 - april 2021 og 1946

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 19/4 2021, 10:40 (1075 dage siden) @ Morten Flindt Larsen
redigeret af Erik V. Pedersen, 19/4 2021, 11:09


(...)

Foto fra 1946 (Københavns Foto-Service) ---v:


[image]

Banens hovedspor set i retning mod Amagerbro, mellem *Prøvestenen sidespor og *Øresundsvej station. Mellem sporet og kolonihaverne går vejen Ved Amagerbanen. Fotograferet med henblik på illustrationsbrug i fotomontage ved de danske jernbaners 100 års jubilæum i 1947.


---------------------------

Hej Morten.

På den nævnte strækning >Prøvestenen sidespor og Øresundsvej station< er der vel kun to små kurver, een lidt større ved Holmbladsgade - Lindgrens Alle (og her kunne jeg forestille mig, at vi er på "dit" foto), og en mindre kurve ved det område, jeg beskriver:
[image]
Amagerbanen, Lergravsvej-Øresundsvej. ---^ m. fl.

.
Haveforeningen / området jeg omtaler ses midt i illustrationen. Lergravsvej "sluttede" som asfalteret vej vest for Strandlodsvej. Mod øst snævrede vejen ind til bare "et hjulspor". På nordsiden af hjulsporet lå haveforeningen indtil nedlæggelsen, og det var her, vi prøvede det med telefonen. Hvad der var på østsiden af sporet, husker jeg ikke, men heller ikke, at der skulle have været noget, der lignede en vej.

Langs hjulsporet, lidt længere mod øst lå en stor gammel "villa" ( Villa SANO ), der måske engang kunne have været en finere "lystejendom", et lille "badehotel" eller lign. Jeg har ikke undersøgt det til lejligheden.

(---)

Hej Erik,

Nåh, der! Ja, museumsfotoet er for langt nord på. Jeg har forvekslet Lergravsvej med Prags Boulevard... piiiiinligt! Der blev jo bygget industri på kolonihavegrunden, og de bygninger har jeg hidtil antaget var fra 30'erne, så måske er det derfor. Tak for retledningen.


Hej Morten.

Åhhh ja -- det kan jo ske for os alle.

--------

JA, --her sku´ der have været et "rigtigt" kortudsnit, POLITIKEN, 1962, men jeg får hele tiden en tekst "Siden virker ikke", når jeg forsøger at indsætte kortet.

Jeg prøver art svare om et par timer, når enten jeg, min pc´er eller Forum2 er "vågne" igen.

Erik V.

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak