Ved Amagerbanen maj 2011 - april 2021 og 1946

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 19/4 2021, 14:52 (1096 dage siden) @ Erik V. Pedersen


(...)

Foto fra 1946 (Københavns Foto-Service) ---v:


[image]

Masten med støttemast er for Amagerbanens linietelefon. Masten på den anden side af sporet, må være en KTAS-mast (Københavns Telefon....). (evp)

.
-----------
.
Hej Morten.

Jeg forsøger igen:

[image]
Amagerbanen, - Prags Boulevard-Øresundvej. POLITIKEN_kort-udsnit, 1962. ---^

Når jeg ser på "dit" gamle billede, kunne jeg forestille mig, at den mast med stiver (på banens vestside/landside) bærer et "GIV AGT"-skilt for en af overskæringerne Holmbladsgade eller Lindgreens Allé i køreretning mod Dragør(syd).

Da jeg havde været i gang med modelbyggeri i et par år eller fire, manglede jeg nogle 0-hjul til et ar åbne godsvogne (Pb). Jeg manglede også penge, til at købe nogle. Jeg fandt så på, at tin/bly-støbe dem selv i en gips-form. Hjulene var naturligvis alt for bløde, men hvad gør man ikke, når man ikke har penge. De svinede også på køreskinnerne, men det kom der en "løsning" på. Min fysiklærer underviste os en dag i elektrolyse og det at man f. eks. kunne forgylde, -sølve eller -kobre. Bingo. Hjulene skulle da bare forkobres ! ! ! Jeg spurgte straks læreren lidt om hvordan.

"Hmmm !! (eller noget i den retning) var svaret -- "jeg kender en mand, der har en galvaniseringsanstalt -- jeg skal spørge ham", -- (og hvad har det så lige med Amagerbanen at gøre ?) Jo, --- Galvaniseringsanstalten lå på "Ved Amagerbanen", og der kunne jeg prøve at komme hen med et par hjul -- så skulle han nok klare det. Som skrevet, så gjort, og jeg fik mine hjul tilbage -- skinnende flotte, som nypudset kobber. Det vat "godtnok" den eneste succes, der var ved det :-( Nå men -som nævnt- galvaniseringsanstalten lå på Ved Amagerbanen, som altså på dette tidspunkt (formentlig ca. 1953-54) har været under mere eller mindre udbygning. Det var vel ca. ud for Holmbladsgade / Lindgreens Allé.

Så mit "gæt" for "dit" billede: Østsiden af "Ved Amagerbanen", lige omkring Holmbladsgede / Lindgreens Allé.

Lidt sydligere, ad den Ved Amagerbanen, der endnu ikke var færdiganlagt, lidt inde på området mod øst, men inden Amager Strandvej, var der en losseplads (eller i det mindste en afsmidningsplads), hvor vi drenge jævnligt var på "skattejagt".

På kortudsnittet ses også, at Ved Amagerbanen sluttede et kort stykke inden Lergravsvej ("hjulsporet") dengang.

Erik V.
evp.dk
.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts


DSB MX1004 1

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak