Sp. vedr. jernbanetransport af NORDBAT 2 til BOSNIEN i 1993.

af Chivas, søndag 25. april, 2021, 20:19 (10 dage siden) @ Steffen Dresler

Hej herinde.
Det var jo ved den lejlighed, at KVG Leopard fik tilnavnet Sneleoparderne. For uindviede blev vognene malet hvide i FN farve i anledning af missionen.

Men der var en forhistorie. Forsvarschefen fremførte ønsket over for forsvarsudvalget om, at styrken fik tildelt kampvogne for at kunne løse sin opgave. Men, men; der var jo medlemmer fra det radikale venstre i udvalget og de havde hørt fra en lille kreds i FN, at kampvogne var en optrapning af kriseniveauet og derfor meget, meget farligt. Hertil foreslog så forsvarschefen, at man jo kunne male vognene hvide, så så de ikke så drabelige ud. Det godtog de radikale. Det var jo i de dage, hvor "defensive forsvarsstrukturer" stadig var moderne tale i visse kredse; (ironi kan forekomme).

Transporten frem i operationsområdet på Balkan blev som bekendt forhindret og forsinket af de her nævnte politiske årsager fra bl.a. FN. Toget stod stille i lang tid langt fra operationsområdet, jeg husker ikke navnet på stedet. Her opstod så igen et kælenavn nu for chefen for enheden. Det blev "Hannibal", da han jo ikke kunne komme over bjergene med sit tog og sine store elefantvogne. Ak ja, uden humor går det ikke.

Og det er ganske vist, begge historier.
Og historien viste jo, hvem der var klogest i det lange løb.

PS: Men så skulle I have set et jernbanetog Ringsted - Biscarosse (i FR) med en hel HAWK eskadrille. Det var tider. Desværre har jeg ikke billeder af det.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen