Avatar

Aabro trinbræt

af T. Rithmester ⌂ @, Struer, fredag 30. april, 2021, 01:14 (6 dage siden)

Det er en gammel tråd fra "Lømmelstuen" som jeg her hiver frem :-D men den forgangne onsdag var jeg forbi stedet hvor Aabro trinbræt har ligget.
Men er der nogen som ved om trinbrættet lå på Langå-siden af overkørsel 03 eller Struer-siden ?
På Langå-siden ligger der stadigvæk et fundament af en art, men det vurderer jeg (krak.dk luftfoto) stammer fra ledvogterhytten.
Umiddelbart hælder jeg til, at trinbrættet lå syd for banen på Struer-siden af overkørslen, men har ikke noget håndfast som underbygger denne opfattelse.

[image]
Dette er angivet til at være (fra ??) Aabro trinbræt - Kilde: Lokalarkivlangå.

Og i billedets venstre kant ved sporet kan der da også anes noget som godt kunne være en perronforkant, placeringen af hytten passer med det stadig eksisterende fundament som jeg mener er ledvogterhytten.

[image]
Endnu eksisterende fundament som jeg mener må være fra ledvogterhytten, som ses på det s/h billede. 28. april 2021 (tdr)

[image]
Hvor jeg mener Aabro trinbræt har ligget - set mod Struer. 28. april 2021 (tdr)

--
Med venlig hilsen

Thomas Rithmester


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Siemens Desiro / DSB litra MQ indsættes i drift
Siemens Desiro / DSB litra MQ indsættes i drift

Læs i denne artikel om forhistorien, bygningen, godkendelsen og ibrugtagningen af nye Siemens Desiro togsæt til DSB i 2002. Tekst og billeder er af DSB´s projektleder for litra MQ Hans Werner Hansen.

Læs mere

Danske privatbaner

Læs historien om:
De Bornholmske Jernbaner

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen