Hvilken DSB-station?

af Ole Lund Jensen, 5/5 2021, 09:34 (1059 dage siden) @ Hans T. Møller

Heller ikke jeg kan stedfæste billedet, men også jeg havde tænkt mig at "tænke højt" om, hvad jeg ser. Så jeg vil fortsætte i det spor.

Vi er jo på en statsbanestation, og uden at være kyndig udi hattemode, tænker jeg 1920erne.

Når billedet er endt i arkiv i Aarhus, er det jo nærliggende at tro, at det stammer fra en dagsudflugt, som kunne gøres fra Aarhus.

Jeg synes de to spor løber sammen i det fjerne, så vi må jo befinde os på en enkeltsporet strækning, som i øvrigt er grusballasteret.

Maskinen for toget ser større ud end en D- eller K-maskine, så jeg tænker vi befinder os på en hovedbane, der endnu er enkeltsporet og endnu er grusballasteret. Det er svært at se, men jeg synes det ser ud til, at det er spor 2, der er gennemgående spor. Perronen har jo i øvrigt en pæn bredde og er endda forsynet med bænke, så vi er ikke på en hvilken som helst liden landstation.

Banens stangrække befinder sig ude til venstre, og den har en beskeden mængde tråde.

Jævnfør ovenstående om udflugt fra Aarhus, tænker jeg befinder sig i Jylland, og et godt bud kunne være den østjyske længdebane mellem Lunderskov og Frederikshavn. Syd for Lunderskov er terrænet ikke kuperet, så der kan det ikke være.

Fotografen må have stået på vogntaget, og toget må derfor være bragt til standsning, og jeg tænker der er tale om et udflugtstog.

Jeg tænker videre...

Med venlig hilsen

Ole Lund Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak