Avatar

Ødelagt DSB Q-vogn i Berlin 1945?

af Morten Flindt Larsen, København K, 6/5 2021, 12:36 (1057 dage siden) @ Steffen Dresler

Godformiddag

Jeg så i går en udsendelse på TV om kampene de sidste dage i Berlin samt tiden herefter. Jo fra dansk synspunkt ganske interessant af mange andre årsager, men det vedkommer ikke spørgsmålet her.

Pludselig kom dette klip tilsyne i ganske kort tid, men jeg var så heldig at jeg har en funktion der kan spille tilbage (ikke optage funktion), hvorfor jeg kunne tage et billede med mit mobilkamera, se nedenstående.
[image]
En kolonne ambulancer kører under en bro, hvorpå der står et antal bombede/ødelagte godsvogne, tilvenstre muligvis en Q-vogn. Spørgsmålet er så om det er en DSB Q-vogn, antal sidelemme passer, litreringens placering er jeg i tvivl om. MEN den har tilsyneladende skydedør??? Er der nogen der har et bud på min påstand?

Jeg tror så ikke at det viste filmklip er fra Berlin, ihvert tilfælde ikke omkring 8. maj-6. juni 1945, da det først var i juni at US/UK tropper fysisk med køretøjer kom til Berlin. Og de viste køretøjer er enten UK Alvis/CAN eller US 2/3 t Dodge.

Jeg ved faktisk ikke hvormange vogne DSB havde stående i Europa på VE dagen og hvormange der kom hjem. Emne for en artikel???

Som et kuriosum fandt jeg tre DSB ødelagte godsvogne (Gs så vidt jeg husker) i ZOS´en mellem BiH og RS i 1997, der herefter kunne afskrives samt en stjålen (glemt;-) ) DFDS sættevogn i en skov i Bulgarien.

Med venlig hilsen
Steffen Dresler

Hvad hed programmet?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak