Dampsærtog i Veksø 1971 (6 fotos + links)

af Niels Munch @, lørdag 16. februar, 2013, 15:35 (2892 dage siden)

God eftermiddag,

Sad på denne gråvejrslørdag atter og pillede med nogle 1971-negativstrimler, af hvilke jeg aldrig fik fremstillet papirbilleder.

Da jeg fik scannet i stort format, gik det op for mig, at lokomotivet var smykket med Kongeriget Elleore's flag. Stedet måtte være Veksø Station på Frederikssundbanen, den bane, der i mange år var den nærmeste ved min bopæl; men som med sine dræbende Mo-Cll oprangeringer kun kunne aftvinge interesse, når der skete "noget andet".

Og efterhånden, som mange ihærdige forumkolleger har identificeret mange af Joen Jensen's billeder, falder der også et par brikker (flere er der nok ikke) på plads hos mig. Men lad os se billederne:

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

Særtog med DSB C 708 i Veksø, 18.04.1971 (alle fotos nm).

Samme særtog har nemlig tidligere optrådt på nogle af Joen Jensen's billeder, se:

http://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?id=2543
http://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?id=1860 f.f.

..... og Erik Olsen skrev dertil: "Turen var arrangeret i anledning af standerhejsning på Elleores skib "Løvejagten" i Frederikssund."

Den gode Gunnar W. Christensen ( www.tog-billeder.dk ) har så hjulpet mig med særtogsanmelselsen:

Side 1 - Side 2

..... hvoraf det bl.a. fremgår, at bestiller var HgJK (én af forums kvikke læsere havde da også bemærket HgJK-emblem i en piberygende jernbanekasket).

Og således førte Joen Jensn's billeder også til en opklaring af mine!

Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen