Efterlysning - Orbis

af Steffen Dresler @, søndag 23. maj, 2021, 21:44 (30 dage siden) @ Svend

Det jeg kan finde ud af vedr. ORBIS/WARS vognene er, at de første nok er oprindeligt tyske konstruktioner som så bl.a. Ceskomoravska-Kolben-Danek (CKD) overtog (førte videre) og ændrede hen ad vejen. DSB fik også tilbud fra Polen (efteråret 1945) om både lokomotiv- som vognmateriel alle tidligere tyske konstruktioner fra CKD og DWM (sidste under nyt navn), men afslog klogelig.

Man kan se på bogierne at det er en udvikling af ”Görlitz Schwer” og at vognkasserne også bygger på DR konstruktioner, hvilket jo var naturligt nok for tiden. Senere kommer så PKP udviklede konstruktioner som herunder. Læser man teksterne igennem i den tråd Svend henviser til, kan man se at der diskuteres ændringer på bogierne med svingarme og sidenhen farverne på vognene samt indretning.
Togene (ruterne) har altså intet som helst med CIWL at gøre, men med det statslige polske rejseselskab ORBIS, senere WARS.

Tak til Svend for henvisninger.
[image]

[image]

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen