Avatar

Hus nr. 1a

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, tirsdag 25. maj, 2021, 23:00 (29 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Tak til Erik for en - synes jeg - interessant opgave. Var jeg fortsat østover og havde jeg kastet min forstand i strækningerne i København (f. eks. København I-Roskilde over Valby, København II-Roskilde over Frederiksberg, København II-Klampenborg over Nørrebro, Nørrebro-Frihavnen, Østerport-Snekkersten, Boulevardbanen, København L-Slangerup, Københavns Godsbanegård-Vigerslev, Frederiksberg-Frederikssund osv.), havde jeg næppe fundet frem til huset. For det ligger på en af de nyere strækninger ("Godsforbindelsesbanen") og den er jeg absolut ikke stiv i, når vi taler om huse.

Gad vide (jeg ved det ikke), hvorledes Godsforbindelsesbanen var nummereret rent husmæssigt: Huset ved Godthåbsvej havde nummer 1a. Men hvor lå hus 1 og hvilke andre huse var der mon i den talrække? Nå, det må blive i et andet liv.

Der er i øvrigt et fint billede af hus 1a på jernbanekilder.dk:

[image]

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Maribo Sukkerfabrik
Maribo Sukkerfabrik

A/S Maribo Sukkerfabrik blev grundlagt i 1896 af Storkøbmand C. A. Quade i Maribo og to store københavnske firmaer. Allerede to år senere blev fabrikken solgt til De danske Sukkerfabrikker og i denne koncern fungerede fabrikken frem til nedlæggelsen i 1963.

Læs mere
DB Cargo

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen