Avatar

Hus nr. 1a, Godthaabsvej / Grøndal. -- April 2016.

af Morten Flindt Larsen, København K, onsdag 26. maj, 2021, 05:06 (29 dage siden) @ Erik V. Pedersen

TAK til de tre sidste ærede "talere",
Christian Brun for stationsmester-forslaget (det var jo også det jeg selv forestillede mig/antydede)
Morten Flindt Larsen for bekræftelsen (det var lige det jeg håbede på), og
Thomas Boberg Nielsen for de pæne ord samt fundet af det gode, illustrative billede -Jernbanekilder- (det var lige. hvad jeg kunne ønske ! ! !

Egentlig gjorde det vel mine egne indledningsord noget til skamme -- Selvom motivet på forhånd var kendt (af mig), kom der alligevel noget nyt frem "til overfladen".

TAK.

------------------------

Nummereringen ? Hvordan er (var) det nu. Havde vi en tråd her i dette Forum for vel tre/fire/fem år siden, om "et hus" ved Lersøen eller Nørrebro Gods, der var under nedrivning -- dette hus kunne måske have et nummer, der kunne antyde nummerrækken ? (Jeg kan ikke bruge min søgefunktion).

Erik V.
evp.dk
.

Hvis der har været en stationsmesterbolig ved Fuglebakken station, vil jeg formode, at den lå ved Solsortvej eller Ternevej. Tjenesteboliger ved ny Nørrebro/Lersøen station er jeg aldrig stødt på, men der har personalet kunne leje sig ind billigt privat i modsætning til ved Godthåbsvej og måske Fuglebakken, som var kvarterer for de mere velbeslåede, hvorfor DSB stillede bolig til rådighed. Ved Lyngbyvej station var det fra ældre tid (1860'erne) nogle ledvogterhuse, som dog (ligesom huset ved Rovsinggade/Lersøen (1.)) næppe har været brugbare som stationsmesterbolig.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen, Esq.

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen