Avatar

Hus nr. 1a, Godthaabsvej / Grøndal. -- April 2016.

af Morten Flindt Larsen, København K, 26/5 2021, 10:51 (1063 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Hvis der har været en stationsmesterbolig ved Fuglebakken station, vil jeg formode, at den lå ved Solsortvej eller Ternevej. Tjenesteboliger ved ny Nørrebro/Lersøen station er jeg aldrig stødt på, men der har personalet kunne leje sig ind billigt privat i modsætning til ved Godthåbsvej og måske Fuglebakken, som var kvarterer for de mere velbeslåede, hvorfor DSB stillede bolig til rådighed. Ved Lyngbyvej station var det fra ældre tid (1860'erne) nogle ledvogterhuse, som dog (ligesom huset ved Rovsinggade/Lersøen (1.)) næppe har været brugbare som stationsmesterbolig.


--------------------------

Hej Morten.

" (ligesom huset ved Rovsinggade/Lersøen (1.) " Hvilket hus ? Hvor lå det ? Er det det, jeg tænker på ? Som jeg husker det fra dengang (det hus jeg nævner) måtte det kunne ses fra perronen på Bispebjerg, over godssporene mod Mjølnerparken, måske mod noget, der på mit KRAK-kort betegnes som Den grønne Park.

Erik V.
evp.dk
.

Det er huset på Vingelodden 2, jeg sigter til. Det var ekspedientbolig på Lersøen (1.), det bemandede sidespor til KRK's latrinoplag.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak