Et "lille" driftsuheld

af Peter Andersen @, Hedehusene, tirsdag 08. juni, 2021, 11:22 (15 dage siden)

En lørdag i sommeren 1979 var jeg som sædvanlig på vej til Hedehusgården. Da vi dengang boede i den østlige del af Hedehusene, gik turen ad Hovedgaden forbi stationen, og da jeg nærmere mig denne, kunne jeg se en usædvanlig aktivitet for en lørdag. En kranarm ragede op over husene, så jeg lagde turen lidt om.
Det var MZ 1444, der var ved at få skiftet den ene bogie. Den havde natten til lørdag været på vej fra Rødby med et godstog mod Sverige. På et eller andet tidspunkt har den ene banemotor sat sig fast, uden at føreren havde opdaget det. Først da toget kørte gennem Roskilde, opdagede man i kommandoposten, at der var noget galt, idet gnister stod ud fra lokomotivet. I en fart blev sporskifterne i Hedehusene lagt om til overhalingssporet. En ny maskine blev sendt til Hedehusene, hvor den satte MZ 1444 ind på et sidespor og fortsatte med toget mod Helsingør.
Tidlig om morgenen kom så en MX med hjælpevogn og kran, og man gik gang med arbejdet med at at skifte den defekte bogie ud. Hedehusene var dengang udstyret med en Ardelt-traktor, som hjalp med ved arbejdet.
En af personalet fortalte, at det var tredie gang på en måned, man havde været ude i landet for en sådan operation. Han fortalte også, at man kunne se, om man havde løftet den ene ende af lokomotivet, for så kom der to hakker i banerømmeren, hvor denne havde stået på skinnerne.

[image]

[image]

[image]

[image]

Som det ses på nederste billede, er der to flade steder. Man er åbenbart standset for krydsning eller overhaling et sted, og så har starteffekten fået rykket hjulene lidt rundt.
Alle fotos: Peter Andersen.

--
Peter Andersen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Et "lille" driftsuheld - Peter Andersen, 08/06 2021, 11:22 [*]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen