Hvor lå A/S Vulcan? - Tak, Niels!

af Lars Henning Jensen, onsdag 09. juni, 2021, 10:36 (13 dage siden) @ Niels Munch

En rettelse: Skal man tro arkiv.dk, så er Mejeriet Trifolium - midt i KB-luftfotoet - indrettet i den tidligere Vulcan-fabrik:

[image]
Trifolium, Nørrebro, Maribo. På billedet ses en del af de bygninger, der var kendt som mejeriet Trifolium. Bygninger blev opført i 1896 til maskinfabriken Vulcan, der beskæftigede ca. 140 mand, da det gik bedst. Men i 1906 var det slut med det oprindelige Vulcan, og i 1908 blev bygningerne overtaget af mejeriselskabet Trifolium. Dateringsnote: 16.januar 1972. Fotograf: Tom Lauritsen. Maribo Lokalhistoriske Arkiv - Nummer: B6952. Klikbart foto.

Adressen var Nørrebrogade i Maribo.


M.v.h.
Niels

Kære Niels!

Mange tak for denne tilføjelse; jeg læste i aftes med interesse din og Mortens "korrespondance" og konstaterede, at jeg gennem 40 måtte have levet i en form for vildfarelse.

Da jeg som ganske ung i juli 1981 sammen med en kammerat var på vej hjemover fra en Interrail-rejse, gjorde vi ophold i Maribo, og jeg tog - efter anvisning fra nogle "tilfældige lokale" - et billede af de hvide bygninger, der endnu eksisterede på det tidspunkt, i den sikre overbevisning, at det måtte være Vulcan. Men i aftes led denne overbevisning så et knæk - det var i stedet Mejeriet Trifolium ...

Men heldigvis fik du bragt tingene på plads, og jeg har nu genvundet både selvrespekt og troen på egen dømmekraft* - tak for det! :-)

God dag til alle!

Mh
LH

*) Jeg anerkender, at andre lejlighedsvis sætter spørgsmålstegn ved denne - og det skal de skal have lov til det ;-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen