Hvor lå A/S Vulcan? - Selv tak, L.H.!

af Niels Munch @, onsdag 09. juni, 2021, 12:33 (13 dage siden) @ Lars Henning Jensen

Men heldigvis fik du bragt tingene på plads, og jeg har nu genvundet både selvrespekt og troen på egen dømmekraft* - tak for det! :-)

Gudskelov, at jeg har forhåbentlig ikke har forvoldt varig skade ved næsten at have lokket dig - og evt. andre - på limpinden. Som "bod" oplægger jeg endnu et KB-luftfoto:

[image]
Maribo, Banegårdspladsen. Ophav: Sylvest Jensen Luftfoto. År: 1946-1969. Id: sylvest_nks_04137.tif. Klikbart foto.

Oppe t.v. i billedet "Trifolium" og Bandholmbanens "nye" indføring, dernæst Lollandsbanens rundremise nord for hovedsporet til Nf. Syd for hovedsporet og foran slagteriet LJs værkstedskompleks med vandtårn og drejeskive, hvorpå ses kedel-personvognen LJ CB 70 (der senere blev bogie-pakvogn). Ved perron ses et frakoblet Nakskov-diesellokomotiv NRJ M 4 eller M 5 (begge udr. 1954), samt pakvognem MBJ EC 89, en personvogn og en af LJs bænkevogne CE 71 - 74. Desuden et hav af godsvogne. Rutebilen foran stationen er en Bedford OB med Ørum P. karosseri, formentlig fra fællesruten med DSB til Vordingborg. Bemærk desuden de mange spor på Banegårdspladsen.

Ud over at konstatere, at KBs tidsbestemmelse er lidt vidtløftig, byder billedet på mange detaljer at fordybe sig i og sikkert flere vogne, der kan identificeres.

Da jeg første gang i 1959 "kratluskede" lidt på Maribo Station, var den næsten lige så spændende, men mit noget platoniske forhold til jernbanerelaterede bygninger skal nok tilskrives mit smalle fotobudget.


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen