Avatar

Køge - og dog?

af Morten Flindt Larsen, København K, lørdag 19. juni, 2021, 17:43 (40 dage siden) @ Peter Andersen

På kbhbilleder.dk ligger nedenstående billede, som er fra en serie om en tur til feriekolonien ved Højstrup syd for Rødvig i 1943. Det har følgende tekst:

Køge. Udsigt fra tog syd for Køge Banegård på vej mod Højstrup. Sporet til venstre er Østsjællands Jernbaneselskabs linie mod Rødvig/Faxe Ladeplads. Sporet til højre er DSB's spor mod Næstved. Der ses også to traditionelle armsignaler.

Flere ting gør, at jeg mener, teksten ikke passer:
Østbanen og sydbanen følges ikke ikke ret langt syd for Køge.
Østbanens sporkvalitet i 1943 var næppe så god, som billedet viser.
Det ligner mere en dobbeltsporet DSB-strækning, når man ser på signaler m.m. Til højre ses et sporskifte og en stopbom. Kort efter udkørselssignalet anes allerede første afstandsmærke.
Mit bedste skud er, at der nok er tale om strækningen mellem Hvidovre og Tåstrup, da landskabet ikke passer med området mellem Tåstrup og Roskilde - men hvor?

Billedet kan også findes HER

[image]

Det har aldrig været Køge. Telegrafpælenes type og placering stemmer med København- Korsør strækningen. Mit bud er Glostrup set mod vest i retning af Vridsløselille.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen, Esq.

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen