Avatar

Amerikansk Krigsgodsvogne i Danmark? (+3 fotos)

af Morten Flindt Larsen, København K, 6/7 2021, 23:35 (1023 dage siden) @ Stuart Harrod

Jeg har altid været nysgarrige om WW2 godsvogne fra Amerika var brugt i Danmark. For ikke længe siden, fandt jeg en film som bevises det Amerikanske krigsgodsvogne bage ved en transport af tyske civile i 1946.
https://filmcentralen.dk/museum/danmark-paa-film/film/tyske-transporter-paa-danske-stat... Fra 14:00 kan man ser 3 af dem i toget.

Ved nogen om de var brugt i flere formåler? Var disse godsvogne brugt i Danmark for en periode, eller kunne til transport af tyskerne tilbage til Tyskland?
[image]
[image]
[image]


Hejsa,

Godsvogne tilhørende United States Transportation Corps (USTC) var almindelige på DSB’s hovedstrækninger i international trafik mellem det sydlige udland og Danmark i de første år efter 2. Verdenskrigs afslutning, da der herskede en kronisk mangel på rullende materiel. Så vidt vides er den eneste type, der ikke har kørt i Danmark de store bogietankvogne. Både de små lukkede og åbne vogne, bogiefladvognene og bogiekølevognene er observeret i Danmark. Sågar den lille togførervogn (caboose) er røget med i et godstog op gennem Jylland, vistnok ved en fejl. Personalet i vognen har ikke haft nogen rar tur, for disse vogne havde en meget urolig gang i sporet.
Der kørte også normalsporede godsvogne fra Sovjetunionen i Danmark i slutningen af 1940'erne, bl.a. åbne vogne med tømmer til Ribe. P.E. Clausen har fotograferet et meget dårligt foto af en Sovjet-vogn; en åben lavsidet vogn, hvor siderne på typisk vis var skråt afskåret i enderne. De sovjetrussiske vogne tjente samme krigstransport-formål som de amerikanske.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak