Sikringsanlæg på Værslev, manglende kilder og noter!!

af Claus E. Hansen, 24/7 2021, 10:33 (1006 dage siden) @ Steffen Dresler


Tillad mig denne lille ”brok” i denne efterhånden ret store tråd, hvor usikkerhed vedr. det skrevne, altså pålidelighed, troværdighed, bekræftede kilder, informationer mv. synes at være fremherskende.

Jeg kan kun OPFORDRE nuværende skriverkarle til at fremstille et noteværk når der skrives, f.eks. som slutnoter når de nu alligevel har fingeren nede i en kilde eller anvende kilden i teksten. Det er ikke svært.

Jeg er blevet opmærksom på, at mange historisk jernbaneinteresserede både herhjemme og nok ikke mindst i udlandet, ikke gider røre en udgivelse, hvis der ikke er henvisninger eller noter.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

Hvilket også fuldt ud bekræfter den kritik, der har været ude i nogle af de nyeste årsværk fra Jernbanemuseets side i nogle af boganmeldelserne (som jeg ikke holder mere, fordi det er blevet ALT for videnskabeligt).

Når det er sagt, så er det efterhånden en meget imponerende mængde af dansk jernbanelitteratur der er udgivet, og godt at nogen har ville bruge tiden til alt skrivearbejdet. Det ER et meget stort arbejde at skrive en bog. Dog mangler der stadig litteratur om de helt igennem statsdrevne baner, omend emnet bliver berørt godt i diverse udgivelser.

Mvh
Claus


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederBillige jernbane T-shirts

Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak