Repetersignal for AM på Fuglebakken

af Johan Sigurd Dahl, 13/10 2021, 23:54 (919 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Jeg er selv ansat ved DSB i 1956 og nu blevet 83 år. Egentlig skulle det vel således -alderrsmæssigt- stadig være muligt at finde en elektrofører, der har arbejdet med / kørt efter dette / disse signaler i sine aller yngste år. Er der ikke en sådan elektrofører, der er "medlem" af / bruger af "Herreværelset", der kan oplyse / måske afklare sagen.

Ja, det ville selvfølgelig være optimalt. Vi må håbe!

Omkring 1954-55 kørte jeg meget med -som nysgerrig- i førerrummet med en flink elektrofører (men også i nogle år efter ansættelsen). Fra disse ture husker jeg ikke dette repetersignal, hvorimod jeg tydeligt mener at huske (helt tilbage fra den tid) det fremskudte signal for indkørsel til Lersøen, på det østlige elevatortårn på Nørrebro station.

------

"For mellembloksignalet for tog mod Lersøen er der under taget for ventebygningen på perronen ved Fuglebakken anbragt et repetersignal (daglyssignal), som viser et hvidt lysende K, når mellembloksignalet viser "Kør". " (DSB´s egne ord) Et daglyssignal, der viser et hvidt lysende K --- er der noget jeg har overset eller glemt gennem årene ? Det var vel normalt en borstav- eller talviser -- ikke et daglyssignal. (Her kunne et billede også være ønskeligt)

Jeg kunne forestille mig, man har sat en bogstavviser af den gamle model med lysrør op. Her har Morten Flindt Larsen delt et billede fra Hellerup i starten af 30'erne, med to gamle bogstavvisere, der enten kan vise K eller N.

Erik V.
evp.dk

.

Jeg har forgæves forsøgt at finde bogstavvisere/repetersignaler på trinbrætterne på Nordbanen, der som Svend skriver, også er nævnt i dokumentet.

Med venlig hilsen,
Johan Sigurd Dahl


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak