Hvad ( hvor / hvornår ) ?

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 24/2 2013, 23:06 (4069 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Det ligner et frisporsmærke


Jeg er også tilbøjelig til at mene, at det må være en frispormærke. Men det vil jo så kræve, at der må have været et sporskifte. Kan Erik mon huske, om der var det?

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


-----------------------

Hej Thomas, Erik og Lars (2 indlæg).

Nej, --Erik kan ikke huske noget sporskifte på stedet, men skal vi holde os til "normerne" skal frispormærkerne sidde mellem de to skinner, der udgår fra hjertestykket, og det kan næppe være tilfældet her. Der skal nok være steder, hvor denne "norm" ikke er blevet overholdt / har kunnet overholdes, men . . .

[image]
Frispormærkeplacering iht. "Banernes bygning og udstyrelse".


[image]
Foto-eksempel på anbringelse. Moderne type frispormærke, men vist også "moderne anbringelse". Den gamle anbringelse var foreskrevet som tæt op til skinnen, for at undgå, at rangerpersonalet snublede over mærkerne i mørke.

Centralværkstedet i København, 11. maj 2010.

Så, --nej, --desværre. Frispormærke tror jeg næppe. Lars´s 2. forslag, som jeg også´selv antyder i første indlæg- kunne jeg måske bedre tilslutte mig, --og alligevel ikke. En sådan adskillelse vil næppe ske midt i et perronspor. Denne adskillelse vil formentlig komme lige efter et sporskifte. Når man er kommet "fri" af f. eks. hovedsporet, kunne mærket (placeret næsten som frispormærket) tænkes at vise, at herfra er sporet overgået til den anden part. Så, --nej, jeg tror heller ikke rigtig på den. Beklager.

Jeg må se, om der stadig kan "støves" en SFJ-mand op. Det er længe siden, der var noget, der hed SFJ, men mærket/mærkerne sad der tilsyneladende længe efter.

Så måske ! ! !

Erik V. Pedersen.
http://evp.dk/index.php?page=pa-stationer


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak