Kælenavnet "Grisen"

af Kenneth Verting, 9/7 2012, 00:51 (4281 dage siden) @ ivar

Tak for denne for mig nyhed. Det kan måske være fordi navnet grisen bredte sig hurtigere til Jylland end til Helsingør hvor som jeg skrev før, at der hed en rød skinnebus "Mariehønen", hvis man skal holde fast i historien om at en gris stammer fra Nærumbanen. Men det er jo nok lidt svært at få verifiseret 100 pct. eftersom det er 112 år siden der begyndte at "føjte hylende grise rundt på banelegemet mellem Vedbæk og Lyngby" :-) (Banen til Nærum gik jo dengang helt til Vedbæk St.)

Ups ! "Vent lige".... Det minder mig lige om at den gl. nedlagte trace helt til Vedbæk, som i dag er gang- og cykelsti hedder jo officielt på navnskiltene langs denne GRISESTIEN. Den sti blev allerede anlagt i foråret 1923, hvor banen stadig kun havde damplokomotiver. (Første motorvogn kom først til banen i 1926). Så hvis den sti allerede i 1923 blev døbt "grisestien". Så kan en "rigtig gris" da kun være et damlokomotiv fra Nærumbanen, 8som den hedder nu i sin afkortede tilstand fra den tid).

Summa sumarum: Nu er det vel bare at finde ud af om den anlagte sti i 1923 har heddet grisestien fra det årstal. For så holde vel "historien vand" og at navnet grisen kommer fra hylede dampfløjt. Og ikke fra Triangler der har en front der ligner en grisetryne, eller havde et griselydende horn.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak