Kælenavnet "Grisen"

af Kenneth Verting, 9/7 2012, 13:36 (4302 dage siden) @ Salling

Super interessant indlæg her fra dig Saling.

Jeg tænkte halvvejs inde i din tekst her. Det kan jo være navnet var udbredt super hurtigt. Vi er jo et lille land. Også dengang hvor grosserer og andet godtfolk rejste rundt med tog.

Jeg er på ingen måde låst fast af historien om at navnet grisen er opfundet på Lyngby-Vedbækbanen som fik sine 3 små Borsig damlokomotiver da banen startede i år 1900. (Hvad ligger til grund for dit årstal "Grisen 1908") ?

Jeg har kun min viden fra dengang jeg læste bogen om Nærumbanen. Og det faldt jo meget godt i "min" tråd, At jeg som 15-16 årig i midten af 60'erne hørte navnet grisen for første gang i mit liv af nogle lokale unge mennesker i Lyngby omtalte "deres" skinnebus for grisen. (Det var sku da nogle underligt noget at kalde et tog, tænkte jeg) Dengang boede jeg jo ikke længere væk end Espergærde, og "vores" (HHGB) skinnebus i rød farve blev kaldt "Mariehønen."

Jeg må sige det er en ret interessant tråd i det hele taget, der er startet op her.

Det skal være sjovt at se om flere kan komme med noget, der kan belyse "grisehistorien". Men efter dit indlæg her kan det nok blive svært for nogen 100 pct. at bevise den historie blev startet op i folkemunde i Vedbæk-Lyngby området for over 100 år siden. Måske er der nogle lokale der læser dette og kan undersøge det i lokalarkiver i det område. Det kunne være sjovt engang for alle, at komme tilbunds i dette emne, hvis der er en lille mulighed derfor.

Men en ting er helt sikkert. Også især nu efter dit indlæg her. Grisnavnet er ikke opfundet pga. Motorlokomotiver eller skinnebusser. Men de er årsag til at navnet lever i bedste velgående. :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts



Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak