Avatar

Banegårdsrestaurant i Padborg

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 28/1 2022, 00:08 (792 dage siden) @ ivar

Ullrich Lück smed et spørgsmål til mig i det andet forum om, at der skulle have været en større banegårdsrestaurant i Padborg. Det var der ifølge lokalarkivet:

Vi har intet i Bov Lokalarkiv om jernbanerestauranten på Padborg Banegård, men på Facebook "Du ved du er fra Padborg" findes der lidt om den banegårdsrestaurant, som altså har eksisteret.
Jeg mener bestemt, at den stadig var der, da jeg ankom til Padborg i 1968.
Jeg ved ikke, hvornår den blev nedlagt, og jeg ved ikke, om det var en større restaurant.
Jeg vedhæfter to - lidt utydelige - kopier af indlægget på Facebook.

Med venlig hilsen

Erik Broe Petersen
Arkivmedarbejder

[image]
[image]

Så det var der.

Jeg kom til Padborg i 1973, og husker ikke etablissementet.

Hvornår lukkede det egentlig? Det er jo før ON kom til sognet, men er der andre, af de ikke længere helt så unge, der har været omkring, og kan huske hvor, den var placeret i bygningen?

Den er forsvundet mellem 30. maj 1965 og 24. september 1967, idet den i køreplanen gyldig fra 30. maj 1965 er anført som "større jernbanerestaurant" (kniv og gaffel signatur). I køreplanen gyldig fra 24. september 1967 er den væk. Om den i den mellemliggende periode nåede at blive deklasseret til "mindre jernbanerestaurant" (snapseglas signatur), ved jeg ikke (jeg er pt. ikke i nærheden af de mellemliggende køreplaner).

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak